Descrierea unitatii de invatamant


       “Filaret Barbu" Şcoala Gimnaziala de Muzica este situata în inima Lugojului, atât geografic cât şi artistic vorbind. Continuand lunga traditie a orasului, a vietii culturale şi artistice, Şcoala Gimnaziala de Muzica a fost întotdeauna implicata în selectarea şi promovarea tinerelor talente in domeniul muzicii.

         Există trei etape diferite în istoria şcolii noastre: - Din 1968 - 1979 : Şcoala de Arte şi Muzică, cu un program suplimentar de Artă - Din 1979 - 1990 : Departamentul de Arta al şcolii nr. 5 din Lugoj - Din 1990 - 2001 : Şcoala de Muzica si Arte plastice cu program suplimentar de Artă- Din 2001 - 2012 : Şcoala de Arte Frumoase ”Filaret Barbu”- Din 2012-prezent : Şcoala Gimnaziala de Muzica

        Şcoala are peste 200 de elevi care frecventeaza cursurile de şcoală primară şi gimnazială. Şcoala are aproximativ 46 cadre didactice. Clădirea modernă include opt săli de clasă, optsprezece sali pentru studiul instrumentelor muzicale, o sala de auditii muzicale, două laboratoare de informatică, laboratorul Smartboard, un laborator pentru a studia fizica, chimie, biologie, o sală de gimnastică şi o bibliotecă şcolară.           Elevii pot alege să studieze una sau două dintre următoarele instrumente muzicale: pian, vioara, clarinet, flaut, trompeta, corn, chitara, tobe.

         Între 1991 şi 2012 peste 50 de premii la concursuri internaţionale şi peste 330 de premii la concursurile nationale au fost câştigate de elevii nostri. Corul scolii noastre "Armonii", a câştigat, de asemenea, de mai multe ori locul intai şi al doilea la concursurile nationale de ansambluri corale.

         Au existat de-a lungul anilor numeroase parteneriate culturale cu scoli de muzica similare din Franconville şi Saint Leu la Foret în Franţa, dar si cu Varel şi Aichach în Germania si Gyula, Ungaria. Indrumati de profesori, elevii participă activ la multe activităţi extraşcolare, sunt prezenti nu numai în concursuri naţionale şi internaţionale, dar şi în concerte, expoziţii, lansări de carte, recitaluri, spectacole si pot reprezenta cu mândrie numele şcolii noastre.DATE DE CONTACTȘCOALA GIMNAZIALA DE MUZICA ,,FILARET BARBU”

305500, LUGOJ, PIAȚA VICTORIEI NR.4, JUD. TIMIȘ

TEL. – FAX: 0256354589

e-mail: sc_filaretbarbu@yahoo.comOFERTA SCOLARAPentru anul scolar 2013-2014 scoala noastra face inscrieri pentru:
  •  1 clasa pregatitoare - 20 locuri
  •  5 locuri pentru clasa I

- Studiul instrumentelor muzicale: pian, vioară, clarinet, flaut, trompetă, chitară, percuție.

- Studii teoretice de specialitate: teorie , solfegiu, dicteu.

- Studiul unei limbi de circulație internaționala – limba engleză.

- Formarea competențelor TIC.

- Participarea la activități extracurriculare, cultural – artistice.