duminică, 15 ianuarie 2017

Un minunat cadou pentru școala noastră

           În urma unui exemplar și foarte complex proiect gândit de către domnul prof. dr. Constantin-Tufan Stan, instituția noastră de învățământ, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj, s-a putut bucura de un minunat cadou, în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului. Este vorba despre o pianină digitală Yamaha, aceasta urmând să fie utilizată de către elevii și profesorii de specialitate ai școlii în diverse turnee concertistice, care vor fi organizate în școli partenere atât din mediul urban, cât și din cel rural din zona Banatului.

            Tot în acest fel (Turnee concertistice educative, în mediul școlar urban și, în special, rural (acolo unde nu există piane și școli de muzică), acompaniate de lecții despre tradițiile muzicii bănățene) a și fost denumit proiectul elaborat de către cunoscutul profesor lugojean C.-T. Stan, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, în urma căruia a fost dăruită pianina de către Rotary Club Lugoj. Valoarea darului din partea acestei organizații cu suflet, susținătoare a culturii lugojene - și nu numai – s-a ridicat la aproximativ 1.000 de euro. Banii au fost colectați prin inițierea unei tombole, cu prilejul tradiționalului Bal de Crăciun, organizat de Rotary Club (împreună cu Rotaract și Interact – organizațiile tinerilor rotarieni lugojeni).

            În semn de mulțumire, câțiva mici artiști, câștigători ai unor importante premii la nivel național și internațional, precum și o seamă de tineri profesori de specialitate au susținut, în data de 17 decembrie 2016, în sala de concerte a restaurantului J’adore un concert vocal-instrumental cu ocazia Crăciunului și, în același timp, emoționant prilej de inaugurare a instrumentului muzical.

 

Așadar, aducem și pe această cale deosebite mulțumiri organizației Rotary Club Lugoj și, nu în ultimul rând, domnului prof. dr. Constantin-T. Stan.

           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu